Početna Novosti Aukcije prodaja Kontakt

"NEW MARJANA S" - CHAMPION 2023

2023-10-02

Ponosni smo da Vas upoznamo sa šampionom Derbija Zagreb 2023.

           1. PLACE FINAL RACE 500 km
                      1. ACE PIGEON
Miha Sovic šampion ženka - 1. finale Derby Zagreb s udaljenosti od 500 km sa 761 golubom pakiranih. Ona je također 1. Ace i bila je jedini golub koji je uspio stići kući na dan puštanja nakon leta od 11 sati brzinom od 765 m/min. Bila je suočena s jakim bočnim vjetrom, i prsnim vjetrom koji je dolazio u Zagreb, i pokazala je čistu klasu! Otac je polubrat oca Marjane S (alias Night Angel, 1. final SA Million Dollar race 2020), majka je kći 1. Nat. as na duge staze Slovenija 2013. Obitelj šampiona koja je osvojila najveće utrke na svijetu "SAMDPR", Viktorijine slapove i Pataya-Tajland.

Priča o familiji Sovič; 

Cven, malo selo u blizini slovenskog grada Ljutomera, vjerojatno nije ni slutilo da će jednog dana postati poznato u cijelom svijetu. Ipak, obitelj Sovič i njihovi golubovi imali su druge ideje. Dugi niz godina bili su samo istinski staromodni uzgajivači golubova, uspješni lokalni natjecatelji, ali bez većeg međunarodnog priznanja. Sve se promijenilo kada su se OLR utrke počele održavati u njihovoj blizini. Dugogodišnja selekcija i kvalitetan uzgoj golubova obitelji Sovič vrlo brzo je počeo davati znakove vrhunske kvalitete. Njihov proboj na globalnu OLR scenu započeo je stidljivim sudjelovanjem na njihovim prvim OLR utrkama.

Prvi rezultat stigao je s Tenerifa i poznate Arona derby utrke u kojoj je Miha Sovič osvojio 1. mjesto u Hot spot utrci i automobil. Uz Aronu, obitelj Sovič počela je slati golubove na SAMDPR, sljedeći izazov u njihovoj OLR karijeri, a i tu su postigli dobre rezultate sve do čarobne 2020. godine. Te je godine cijeli svijet bio iznenađen iznimnim rezultatom ženke. "Marjana S" na tada najvećoj svjetskoj utrci SAMDPR - Južna Afrika. Nakon 12-satnog leta, utrkujući se s 1548 golubova iz finalne utrke duge 600 km, "Marjana S" je osvojila 1. mjesto, pobjedivši usput sve najbolje golubare svijeta. Drugoplasirani golub stigao je 16 minuta nakon nje i do kraja dana samo su 3 goluba došla u golubinjak. Sovičeva "Marjana S" oborila je i rekord najskupljeg prodanog goluba na SAMDPR utrci kada ju je kupio Mike Ganus i preimenovao u danas poznati "Noćni anđeo". Ovu vrhunsku kokoš uzgojio je Boris Sovič, Mihin otac, a letjela je u timu Mihe Soviča. Nakon kupnje "Marjana S" Mike Ganus je stupio u izravan kontakt s Mihom Sovičem i velika grupa slovenskih golubova je premještena u SAD, uključujući i neke braće i sestre "Marjana S" i njihove roditelje. Kad se sada osvrnem na to, ovo je bila sjajna kupnja za Mikea Ganusa. Ali Sovičeva priča o uspjehu tu ne završava.

U 2020. pobijedili su i na još jednoj teškoj utrci, finalnoj utrci Derby Brod, u kojoj se prvi dan nije vratio niti jedan golub, a drugi dan prvi se vratio golub obitelji Sovič.

Nakon Derby Brod FCI OLR obitelj Sovič sudjelovala je na još jednoj velikoj utrci, Victoria Falls, Zimbabwe. Finalnu utrku od 600 km, u kojoj je sudjelovalo 1500 golubova, osvojio je nitko drugi nego Miha Sovič i njegova ženka Barbara S. Ime Sovič brzo je postalo sinonim za odličan golubarnik i nevjerojatne OLR rezultate.

Kao dodatak ovim rezultatima također su osvojili 2. mjesto na teškoj utrci u Sofiji, Sofia FCI OLR u 21' u Bugarskoj, utrci od 420 km u kojoj je sudjelovalo 1196 golubova u finalu.

Iste godine osvojili su 2. mjesto u susjednoj Hrvatskoj na Derby Zagorje OLR - Hrvatska (utrka 551 km), zatim 1. As golub Derby Avi 21' - Slovenija, 3. As golub Derby Zagreb OLR 21' (5 utrka), 2. As golub Derby Zagreb 21' (6 utrka), a kao šlag na tortu došla je 2022. godina kada su u Pattayi na Tajlandu osvojili 2. mjesto iz utrke od 430 km, polufinale u kojoj je sudjelovalo 6537 golubova.

Svi ovi fantastični uspjesi rezultat su višegodišnjeg uzgoja i selekcije oca i utemeljitelja cvenskog golubarskog sporta Borisa Soviča, njegovog sina Mihe Soviča koji je uzgoj i natjecanje podigao na višu razinu, te vrlo važnog člana Obitelj Sovič koja se ne smije zaboraviti, Zvonko Sovič, Borisov brat, velika konkurencija ali i podrška dvojcu Boris i Miha Sovič.

Reference

Sljedeći korak u svakoj uspješnoj golubarskoj priči su reference, kojih obitelj Sovič ima napretek. Najočitiji primjer za to je svjetski poznati golubarnik Mike Ganus iz SAD-a, koji je svoje jato pojačao mnogim originalnim Sovič golubovima, koji su mu uzvratili to povjerenje. Najnovija superzvijezda golubarnika Ganus je "Miss Debie", pobjednica finalne utrke Pattaya OLR od 530 km u kojoj je sudjelovalo 5805 golubova. Majka "Miss Debie" je rođena sestra "Marjane S" - original Sovič. Ta ista originalna Sovič kokoš također je majka goluba Mikea Ganusa koji je osvojio 6. mjesto na finalnoj utrci u Pattayi 2022. Osim tog goluba na Pattaya FCI OLR:

GFL 893 "Miss Debie" - 1. mjesto finalna utrka

GFL 713 unuka "Noćni anđeo" - 163. finalna utrka

GFL 770 - 299. finalna utrka, 8. utrka 330 km/ 6530 p.

GFL 566 - 574. finalna utrka

GFL 892 - 852. finalna utrka (sestra "Miss Debbie")

Svi ovi golubovi Mike Ganusa imaju Sovičeve gene u sebi iz golubarnika Mihe i Borisa Soviča.

Također u 2021.:

6. Finale Pattaya 505 km

18. Finale Hooisier OLR 576 km

1. Ace pigeon Trappers Loop OLR SAD

13. Golub as Allflight Carnival City OLR Južna Afrika

Osim Mike Ganusa, i drugi golubari postižu odlične rezultate sa Sovič golubovima.

Na primjer

Srečko Ločšnikar, pobjednik Derby Brod / Eagle's FCI OLR 22', 415 km sa 100% golubom Sovič.

Drago Šoštar, dobitnik Derby Zagorje OLR 22', 550 km sa 100% golubom Sovič.

NL 22 8229494, original Eijerkamp, najbolji Eijerkamp golub na finalnoj utrci Pattaya 22'/23'., djed je pijetao Sovič

DV 02752-22-278, original Brinkmann, 93. As Pattaya 23' - majka original Sovič

Zvonko Sovič - osvojio 1. As Derby Zagreb '22, također 7. finalnu utrku - čista Sovič linija

Tone Čebašek - 1. polufinale Avi karike, i 12, u finalnoj utrci 2022. - otac orig. Sovič

Mubarak Saad - 16. finalna utrka Kuwait inter OLR 500 km, protiv 981 goluba u finalu - 100 % Sovič linija

i mnogi mnogi drugi. Sovičevi golubovi danas prave vrhunske rezultate u svijetu na OLR utrci.