Početna Novosti Aukcije prodaja Kontakt
O organizatoru i vlasniku Derby OLR Zagreb
Vjerujem da uz moju ljubav, znanje, trening, kvalitetnu prehranu i čist dom svaki golub može postati svoja najbolja verzija i budući šampion.

VLASNIK LEXMAN TEAM I ORGANIZATOR DERBY ZAGREB ORL


Tihomir LekićRođen sam 27.09.1969. godine u gradu Koprivnici, Hrvatska. 


Odrastajući u okruženju malog mjesta te pod pozitivnim utjecajem obitelji koja mi je odmalena usadila ljubav prema prirodi i životinjama, počinjem se baviti golubarstvom u ranoj dobi od 12 godina.

Moji počeci golubarstva bili su skromni, ustrajni i puni poštovanja prema tim prekrasnim pticama. Golubovima sam nastojao pružiti čist dom i kvalitetnu ishranu, pratio sam njihov psihofizički razvoj te svakim danom produbljivao svoje znanje o golubarstvu kao sportu. Usporedo sam upisao i završio Srednju Veterinarsku školu u Zagrebu gdje sam mnogo naučio o porijeklu, anatomiji i razvoju životinja te među ostalim i golubovima. Također sam imao čast da je svoje znanje i iskustvo nesebično dijelila sa mnom generacija poznatih i uspješnih golubara kao što su gospoda Božičević Belizar, Kovač Mato, Žegarac Dane i dr.

U dobi od 19 godina selim u Južnoafričku Republiku gdje postajem trener trkačkih konja na državnoj razini te ulazim u prestižnu skupinu od top 3 najuspješnijih trenera trkačkih konja Južne Afrike. Tamo sam proveo 20 godina tijekom kojih sam se također aktivno bavio uzgojem i takmičenjem golubova listonoša na najvišoj svjetskoj razini u strogoj konkurenciji. Zahvaljujući karijeri trenera trkačkih konja proputovao sam velik dio planete, podignuo znanje o golubovima listonošama na vrlo visoku razinu te usavršio engleski jezik kojeg govorim i pišem tečno i aktivno. Golubovi su sve vrijeme bili sa mnom kao svjedoci mog života te kao prijatelji koji su mi pružali radost i utjehu u različitim vremenima.

Posljednjih 10 godina živim u Hrvatskoj u Sesvetskom Kraljevcu. Oženjen sam i otac dvoje prekrasne djece. Vlasnik sam i direktor agencije za posredovanje u prometu nekretninama Summers d.o.o. koja bilježi uspješno poslovanje. Posjedujem vlastiti golubarnik, aktivno se takmičim pod imenom Lexman Team te sam član ŠKUGL Sesvete 2013. Moj kvalitetan tim golubova listonoša osvaja sve značajnija mjesta na regijskim i saveznim takmičarskim listama.

2018. godine postajem vlasnik i organizator Derby Zagreb, u mjestu Hrebinec, svega nekoliko kilometara udaljenog od glavnog grada Republike Hrvatske; Zagreba.

Na zelenoj površini od skoro 10.000 m2 moj tim sagradio je golubarnik koji može primiti 1000 ptica. Našim golubovima smo stvorili prostran, zdrav i čist dom.

Naš cilj je svaki golub postane šampion na svoj vlastiti način tako što ćemo kvalitetnim pristupom unaprijediti i ojačati njihove urođene potencijale.

Iznimno sam motiviran i posvećen dovođenju natjecanja golubova listonoša na najvišu profesionalnu razinu u Hrvatskoj i izvan granice Hrvatske doprinijevši time kvalitetnijoj i uspješnijoj promociji hrvatskog golubarstva i golubarskih timova.