Početna Novosti Aukcije prodaja Kontakt
O organizatoru i vlasniku Derby OLR Zagreb
Vjerujem da uz moju ljubav, znanje, trening, kvalitetnu prehranu i čist dom svaki golub može postati svoja najbolja verzija i budući šampion.

VLASNIK LEXMAN TEAM I ORGANIZATOR DERBY ZAGREB ORL


Tihomir LekićRođen sam 27.09.1969. godine u gradu Koprivnici, Hrvatska. 


Odrastajući u okruženju malog mjesta te pod pozitivnim utjecajem obitelji koja mi je odmalena usadila ljubav prema prirodi i životinjama, počinjem se baviti golubarstvom u ranoj dobi od 12 godina. Aktivno se bavim uzgojem i treningom golubova listonoša posljednjih 41 godina moga života. 

Moji počeci golubarstva bili su skromni, ustrajni i puni poštovanja prema tim prekrasnim pticama. Golubovima sam nastojao pružiti čist dom i kvalitetnu ishranu, pratio sam njihov psihofizički razvoj te svakim danom produbljivao svoje znanje o golubarstvu kao sportu. Usporedo sam upisao i završio Srednju Veterinarsku školu u Zagrebu gdje sam mnogo naučio o porijeklu, anatomiji i razvoju životinja te među ostalim i golubovima. Također sam imao čast da je svoje znanje i iskustvo nesebično dijelila sa mnom generacija poznatih i uspješnih golubara kao što su gospoda Božičević Belizar, Kovač Mato, Žegarac Dane i dr.

U dobi od 19 godina selim u Južnoafričku Republiku gdje postajem trener trkačkih konja na državnoj razini te ulazim u prestižnu skupinu od top 3 najuspješnijih trenera trkačkih konja Johannesburga, Južne Afrike. Tamo sam proveo 20 godina tijekom kojih sam se također aktivno bavio uzgojem i takmičenjem golubova listonoša na najvišoj svjetskoj razini u strogoj konkurenciji. Zahvaljujući karijeri trenera trkačkih konja proputovao sam velik dio planete, podignuo znanje o golubovima listonošama na vrlo visoku razinu te usavršio engleski jezik kojeg govorim i pišem tečno i aktivno. Golubovi su sve vrijeme bili sa mnom kao svjedoci mog života te kao prijatelji koji su mi pružali radost i utjehu u različitim vremenima.

Posljednjih 15 godina živim u Hrvatskoj, u  mjestu Hrebinec, na samoj farmi područja Derbija Zagreb. Otac sam dvoje prekrasne djece. Bio sam vlasnik i direktor agencije za posredovanje u prometu nekretninama Summers d.o.o. koja je 12 godina bilježila uspješno poslovanje. Od 2018 god. sam vlasnik i direktor firme Lexman team d.o.o., koja organizira i vodi Derby Zagreb, u mjestu Hrebinec, svega nekoliko kilometara udaljenog od glavnog grada Republike Hrvatske; Zagreba.

Na zelenoj površini od skoro 10.000 m2 ( koje ja zovem "Aleja Breza ") moj tim sagradio je golubarnik koji može primiti 2000 ptica. Golubarnik je 30 metara dužine, 6 metara širine te 4-5 metara visine.  Našim golubovima smo stvorili prostran, zdrav i čist dom.

Naš cilj je da svaki golub postane šampion na svoj vlastiti način tako što ćemo kvalitetnim pristupom unaprijediti i ojačati njihove urođene potencijale.

Iznimno sam motiviran i posvećen dovođenju natjecanja golubova listonoša na najvišu profesionalnu razinu u Hrvatskoj i izvan granice Hrvatske doprinijevši time kvalitetnijoj i uspješnijoj promociji svjetskog i hrvatskog golubarstva.