Početna Novosti Aukcije prodaja Kontakt
PRAVILA I UVJETI NATJECANJA DERBY ZAGREB 2021
SEZONA 2021.

DERBY ZAGREB 2021 CROATIA

NATJEĆE SE PO PRAVILIMA I UVJETIMA FCI GRANDPRIX MUNDIAL

I PO UVJETIMA ONE LOFT RACE WORLD LEAGUE

PRAVILA I UVJETI NATJECANJA

• I ORGANIZATOR
• II GOLUBOVI
• III UVJETI NATJECANJA 
• IV PODJELA NAGRADA
• V TRENING PROGRAM – AS GOLUB – FINALNA UTRKA
• VI PRODAJA


I ORGANIZATOR
1. Derby Zagreb 2021 je utrka golubova listonoša organizirana od strane Lexman tima-Tihomir Lekić iz Sesveta ( pošta;10361 Sesvetski Kraljevec) , A Šenoe br. 5, tel: 091-2047254, email; lexmanteam@gmail.com. 
2. Golubarnik za utrku i trening mladih golubova smješten je na adresi Hrebinec, Hrebinečka cesta br. 30, ( 5 km od centra Dugog Sela, odnosno 20 km od centra Zagreba ), Hrvatska.
3. Golubarnik stručno osoblje je sam organizator Tihomir Lekić
4. Veterinar na dužnosti je dr.Goran Grafina, tel:0993101915.
5. Učestvovanje u utrci Derby Zagreb 2021. uvjetovano je sa PRIHVAĆANJEM pravila i uvjeta natjecanja Derby Zagreb 2021. i prihvaćanjem odluka organizatora.

II GOLUBOVI
1. Golubovi se moraju dostaviti u periodu od 01.03.2021.- 01.06.2021. godine. Svaki učesnik može dostaviti neograničen broj golubova, sve dok se golubarnik ne popuni po sistemu „prvi došao - prvi prihvaćen“.Golubarnik ima kapacitet 1500 golubova. Adresa na koju se golubovi dostavljaju je; Hrebinec, Hrebinečka cesta br. 30, Hrvatska. Nakon 01.06. 2021. god. golubovi se više ne primaju.
2. Nakon 15.06. 2021. objavit će se lista svih zaprimljenih golubova, koja će biti objavljena na službenoj web stranici.
3. Svi golubovi moraju biti prstenovani sa 2021. godine pravovaljanim prstenom.
4. Svi golubovi moraju biti dostavljeni u odgovarajućem zdravstvenom stanju i cijepljeni protiv paramixovirusa, barem 10 dana prije dolaska. Ako to nije urađeno organizator ima pravo odbiti goluba.
5. Organizator savjetuje da se golubovi donesu minimum 5 tjedana stari.
6. Golubovi moraju biti dostavljeni sa vlasničkom karticom. Pedigre goluba mora se dostaviti najkasnije do finalne utrke, u protivnom vlasniku goluba odbija se nagrada od prodaje goluba, te organizator zadržava cijelu nagradu.
Golubovi bez vlasničke kartice biti će odbijeni od organizatora.
7. Dostavljeni i zaprimljeni golubovi postaju vlasništvo kampa.
8. Svi dostavljeni golubovi biti će prstenovani sa čip-natjecateljskim prstenovima najkasnije do 31.07.2021.godine.
9. Ukoliko se golub izgubi oko golubarnika, na treningu ili na utrci organizator nije dužan nikakvu naknadu učesniku derbija koji je prijavio goluba. Svi golubovi koji se kasno vrate sa treninga ili utrke biti će u zasebnom karantenskom boksu, dok se ne utvrdi da je golub zdrav da se vrati u glavno jato. Ti golubovi neće dobiti poseban tretman treninga, nego moraju slijediti program ostalih golubova. 
10. Za golubove se brine organizator sa svojim timom sa najboljom namjerom i ciljem za što bolje rezultate i zdravlje golubova.
11. Za vrijeme trajanja Derby Zagreb 2021. organizator neće imati u istom golubarniku nikakvih drugih stranih golubova, nego će samo golubovi učesnika derbija biti prisutni.

III UVJETI NATJECANJA 
1. Zaprimanje golubova započinje 01.03.2021. a završava 01.06.2021.
2. CIJENA PO GOLUBU IZNOSI 70 €. ZA SVAKIH 5 GOLUBOVA OD ISTOG UČESNIKA DOBIVA SE PO 1 GOLUB BESPLATNO. Organizator zadržava pravo naplate za prijevoz golubova do derbija.
3. Ukoliko uplata za goluba nije izvršena i registrirana do 15.06.2021. godine, taj golub se može aktivirati od strane drugog natjecatelja ili se uklanja iz derbija i nema pravo učestvovanja u daljnjem natjecanju.
4. Ukoliko se golub izgubi, ugine od neke bolesti ili zadobije neke ozljede učesniku derbija ne vraća se uplaćeni novac za učestvovanje u derbiju. 
5. Nadopuna uvjeta takmičenja uvjek je moguća od organizatora, pod uvjetom da se organizator brine o zdravlju i dobrobiti golubova.
6. Pod uvjetom da se stvore neki loši uvjeti na koje organizator ne može utjecati (vremenske nepogode ili neke državne zabrane i sl.) organizator ima pravo da ponovi ili poništi takmičenje Derby Zagreb 2021.
7. Ukoliko je učesniku derbija njegov golub zaprimljen u kamp to znači da je učesnik suglasan sa svim pravilima i uvjetima natjecanja.

IV PODJELA NAGRADA 
1. U slučaju da je natjecanje prekinuto i ne može se nastaviti, sav novac uplaćen za učestvovanje u derbiju biti će vraćen učesnicima derbija umanjen za trošak koji se je već stvorio do dana prekida. Svi golubovi prisutni u tom trenutku biti će prodani putem aukcije na službenoj web stranici organizatora. U tom slučaju 50% od prodanog iznosa ide učesniku i 50% pripada organizatoru.
2. Organizator nije odgovoran za podjelu novca unutar derbija uplaćenog za nagrade, kako će raspodjeliti taj novac, te ga se ne može kazniti na bilo koji način.
3. Sve ukupan iznos nagrada baziran je na uplati od 800 plaćenih golubova te iznosi 20.000-€. Iznos predviđen za nagrade može se umanjiti ili povećati razmjerno broju uplaćenih golubova.
4. Točan iznos nagrada te njegova raspodjela po kategorijama derbija biti će objavljena najkasnije do 15.06.2021.god.
5. Pobjednici će biti obavješteni osobno od organizatora. 
6. Svi pobjednici prva 3 mjesta u svim nagrađenim kategorijama dobiti će diplome na dan finalne utrke i odgovarajuće nagrade od FCI.
7. Sve novčane nagrade biti će plaćene u kunama ili u eurima, osobno pobjednicima, ili putem bankovne transakcije. 
8. Sredstva od uplate za učestvovanje u derbiju te preostale nagrade koje pripadaju organizatoru pokrivat će sve troškove hrane, veterinarske njege, treninga, čipovanja, održavanje samog natjecanja, podjela nagrada i troškove održavanja golubarnika. Učesnici derbija nemaju nikakvih drugih troškova.

V TRENING PROGRAM – AS GOLUB – FINALNA UTRKA 
1. Finalna utrka održat će se iz grada Offeherto Mađarska, (500 km). U slučaju da vremenski uvjeti ili neki drugi objektivni razlozi ne dozvoljavaju puštanje golubova te održavanje finalne utrke iz tog mjesta, organizator ima pravo da pomakne datum, mjesto te udaljenost puštanja.Također ako vremenske neprilike ne dozvoljavaju organizatoru da provede trening program po planu, organizator ima pravo da promjeni udaljenost, mjesto i datum puštanja da obezbjedi što sigurnije uvjete za golubove. 
2. Golubovi su trenirani sa 10 kraćih ( 10-80 km) te 4 službena treninga, 110, 185, 270, 357 km tzv. hot spot utrke (4 „As golub utrke“) nakon kojih je finalna (5.) utrka 500 km. Prvi službeni trening (1.“As golub utrka“) održat će se 31.07.2021. god.
3. Golubovi na „As utrkama“( hot spot treninzima) i finalnoj utrci transportirani su i pušteni zasebno od bilo kojih drugih treninga i natjecanja izvan kampa Derby Zagreb.
4. Resultati svake „As golub utrke“ te finalne utrke biti će objavljeni na službenoj web stranici i na stranicama BENZING ( 
www.oneloftrace.live) Sva puštanja i dolasci golubova sa treninga i finalne utrke biti će snimana kamerama i CCTV sistemom te objavljena na službenoj web stranici.
5. Datum finalne utrke je 05.09.2021. godine. Organizator ima pravo da pod određenim uvjetima promijeni mjesto i dan puštanja.
6. Finalna utrka završava u 20,00 h idući dan nakon puštanja.
7. Vrijeme puštanja ovisi o vremenskim uvjetima te prognozi vremena toga dana.
8. U vrijeme pakiranja golubova za finalnu utrku, odabrani veterinar na dužnosti, ima pravo odbiti goluba da učestvuje u utrci, ukoliko taj golub pokazuje znakove bolesti ili bilo kakvih ozljeda koje bi ga onemogučile da dosljedno učestvuje.Veterinarska odluka ne može se pobiti. 
9. Svi golubovi na pakiranju za finalnu utrku biti će obilježeni odgovarajućim žigom.
10. Lista pakiranih golubova za finalnu utrku biti će objavljena na službenoj stranici prije nego su golubovi pušteni sa mjesta utrke.
11. „As golub“ natjecanje izračunava se po Benzing OLR programu.

12. U slučaju da nakon finalne utrke od 500 km ostane tj, utrku završi više od 250 golubova, organizator ima pravo da organizira još jednu super finalnu utrku po slijedečim pravilima;                                                                                                                                         -

-Super finalna utrka može biti organizirana od 550-600 km udaljenosti                                                                                                         

-30 prvo prispjelih golubova te najboljih 20 As golubova sa Finalne FCI utrke od 500 km neće sudjelovati u Super finalnoj utrci        -

-svi golubovi koji sudjeluju u Super finalnoj utrci, ukoliko vlasnici žele primiti nagradu, moraju se aktivirati u iznosu od 50 € po golubu. 75 % novaca od aktiviranog iznosa ide na raspodjelu nagrada u Super Finalu.     

VI PRODAJA
1. Svi golubovi biti će aukcionirani putem naše web stranice
2. 50% od postignutog iznosa aukcije pripada organizatoru a 50% ide učesniku derbija.
3. Ako se slučajno pojave problemi na dan on line (web) aukcije, koji su izvan naše kontrole, a pojave se unutar 30 min. do zatvaranja aukcije, on line ( web ) aukcija biti će produžena za narednih 30 minuta.
* Mjesec dana nakon završetka web- internet aukcije Derby Zagreb učesnik je plaćen 50% od postignute cijene aukcioniranog goluba. U slučaju da prođe mjesec dana a da kupac aukcioniranog goluba još nije platio postignutu cijenu, prodaja tog goluba biti će poništena te će se isti golub ponovno aukcionirati na web stranici.U tom slučaju učesnik derbija neće dobiti 50% od postignute aukcije prvog puta, nego će dobiti 50% od postignute aukcije drugog puta, podrazumijevajući da je golub isplaćen od novog kupca. Ako se ponovo pojave problemi u isplati istog goluba organizator će sa učesnikom derbija postići dogovor.*
Radujemo se zajedničkom druženju, pravom natjecanju te Vam želimo puno zadovoljstva i sreće.
PROGRAM LETA DERBY ZAGREB 2021.
1. As golub utrka -31.07.2021.( Subota) Zalakomar, Mađarska - 110 km
2. As golub utrka - 07.08.2021.(Subota) Siofok, Mađarska - 185 km
3. As golub utrka - 14.08.2021 (Subota) Erd, Mađarska - 270 km
4. As golub utrka - 21.08.2021.(Subota) Gyongyos Mađarska - 350 km
5. Finalna utrka (FCI finale) - 05.09.2021. (Nedjelja) Ofeherto, Mađarska - 500 km

6. Super finalna utrka ( opcija 550-600 km ) -19.09.2021.
Zahvaljujemo Vam na povjerenju. 
Sve informacije i rezervacije molim zvati na tel: 091-2047254, email: lexmanteam@gmail.com facebook inbox; Tihomir Lekić
Organizator i vlasnik Derby Zagreb
Tihomir Lekić